Lapinpoika ja Lottovoittajien pöydässä Botnia-palkintoehdokkaina

Tänä syksynä ensimmäistä kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Liken julkaisemista teoksista listalle on nostettu Kauko Röyhkän Lapinpoika sekä Katariina Vuoren ja Vesa Rannan Lottovoittajien pöydässä.

Raati perustelee ehdokasvalintojaan seuraavasti:

Kauko Röyhkä: Lapinpoika

”Kauko Röyhkän Lapinpoika yllättää: miehisten tuntojen tulkkina tunnettu tekijä kuvaa välähdyksenomaisissa hetkissä myös nuoren naisen sielunmaisemaa. Jotain hyvin viehkoa on myös siinä huolettomuuden kuvauksessa, jolla viestintään, yhteydenpitoon ja tavoitettavuuteen suhtaudutaan kännykättömässä 70-luvun Suomessa. Lapinpoika saattaa kuulua Röyhkän kaunokirjallisen tuotannon parhaimmistoon.”

Katariina Vuori & Vesa Ranta: Lottovoittajien pöydässä. Tarinoita köyhyysrajan takaa

”Kirjailija Katariina Vuoren ja valokuvataiteilija Vesa Rannan Lottovoittajien pöydässä on tärkeä aikaamme tarkasteleva teos. Kertoessaan suomalaisesta köyhyydestä se on rehellinen ja kattava, mutta ei silti synkistele eikä mässäile. Vaikka teos on synkkä, se on kompositioltaan ilmava ja antaa tilaa myös hengähtää. Se kunnioittaa kohteitaan, mutta ei alista ylistämällä eikä aseta ketään jalustalle. Se vain toteaa, mitä todettava on: tätä kaikkea on olla köyhä hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi.”

 

Botnia-palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Palkintoehdokkaaksi voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos, mutta tekijän on asuttava tai oltava kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Palkinnon voittaja julkistetaan 25.10.2017.

 

Lisätietoa:

http://www.oulunkirjailijaseura.fi/oulun-kirjailijaseura/botnia_palkinto

https://like.fi/kirjat/lapinpoika/

https://like.fi/kirjat/lottovoittajien-poydassa/

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä