Asko Sahlbergin Amandan maailmat on Savonia-palkintoehdokas

Perustelussa todetaan:

”Pysäyttävä tarina kehitysvammaisesta naisesta, joka ystävystyy maahanmuuttajanuoren kanssa. Seurauksena on ristiriitojen ja rasismin sävyttämä kulttuurien yhteentörmäys, jossa yksilön mahdollisuudet auttaa ja toimia toisten hyväksi ovat rajalliset. Silti juuri muuttuvassa yhteiskunnassa on tärkeää kantaa vastuuta lähimmäisestä.”

Kuopion kaupungin Savonia-kirjallisuuspalkinto jaetaan vuodenvaihteessa. Palkinnon suuruus on 12 000 euroa.

Ruotsissa asuva Asko Sahlberg (Like)  kuuluu kiitetyimpien kirjailijoittemme ehdottomaan kärkeen. Hänen skaalansa on laaja: tiiviin intensiivisistä pienoisromaaneista mittaviin historiallisiin freskoihin, ajattomista aiheista tämän päivän polttaviin ongelmiin – laadusta koskaan tinkimättä.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä