Asko Sahlbergille vuoden 2018 Savonia-kirjallisuuspalkinto

Asko Sahlbergin romaani Amandan maailmat palkittiin Savonia-kirjallisuuspalkinnolla.Palkintoraadin perustelut

Sahlbergin Amandan maailmat on onnistuneesti tiivistetyllä kielellä kirjoitettu ajankohtainen teos. Se on taattua Sahlbergin tavaramerkiksi noussutta kuvausta rujosta ja melkeinpä luotaantyöntävästä maailmasta, jossa kuitenkin varjojen lomassa paikoin pilkistää valoakin. Kaikki nähdään elämän kolhimin silmin.

Teos on hyvin osuva kuvaus nykyajan ristiriitoja ja rasistisia ennakkoluuloja täynnä olevasta maailmasta. Sahlbergin näkökulma on kuitenkin elämän monipuolisuutta ymmärtävä, hänestä meissä kaikissa vuorottelevat sekä hyvä että paha, niin turvapaikanhakijoissa kuin kantaväestössäkin, niin auttajissa kuin autettavissakin. Kirja näyttää mallia, miten yksittäinen pieni ihminen voi omalta osaltaan antaa tilaa suvaitsevuudelle.”

Kuopion kaupungin vuonna 1986 perustama Savonia-kirjallisuuspalkinto 2018  jaetiin 2.1. Palkinnon suuruus on 12.000 euroa.

Palkintoraadissa olivat puheenjohtaja, viestintäjohtaja Varpu Puskala, varapuheenjohtaja, opettaja Jaakko Kosunen, lähihoitaja, valmentaja Atik Ismail, toimittaja Seppo Kononen, toimittaja Jussi Tuovinen, fyysikko Jukka Liukkonen, näyttelijä Auli Poutiainen, filosofian tohtori Matti Vanhanen ja opiskelija Pia Laakoli.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä