Marko Annalan Värityskirja Tiiliskivi-palkintoehdokkaana

Marko Annalan esikoisromaani Värityskirja on ehdolla vuoden 2017 Tiiliskivi-palkinnon saajaksi. Värityskirja on tekijänsä omiin kokemuksiin perustuva, raadollisen rehellinen romaani, joka kuvaa tavallista elämää epätavallisissa puitteissa. Se on tarina minuudesta ja siitä, kuinka maailma voi kadottaa värinsä.

Värityskirjan lisäksi ehdolla ovat Ulla Donnerinsarjakuvaromaani Spleenish (S&S), Ben Kallandinromaani Vien sinut kotiin (Atena), Jenna Kostetinromaani Pikimusta, sysipimeä (Robustos) sekä O. E. Lönnbergin lyhytproosakokoelma Langanpäitä(Osuuskumma).

Tiiliskivi on Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry:n vuosittain jakama kirjallisuuspalkinto. Palkinnon ideana on nostaa esiin laadukkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota mediassa. Kiertopalkintona oleva tiiliskivi on peräisin Finlaysonin seinästä ja symboloi palkitun kirjan painavaa tekstiä samalla kun punatiili kuvaa palkinnon tamperelaista alkuperää.

Tiiliskivi-ehdokkaiden valintaprosessissa on pyritty ottamaan mahdollisimman kattavasti huomioon monenkokoiset kustantamot ja eri kaunokirjallisuuden lajit romaaneista sarjakuviin ja esseistä runoihin. Tiiliskiven historia ulottuu vuoteen 2001, mistä lähtien Finlaysonin tehtaan seinästä peräisin oleva järkäle on kiertänyt yhteensä jo kuudentoista kirjailijan luona.

Palkinto jaetaan 10. helmikuuta Tampereella.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä