Tuomas Aivelon Loputtomat loiset on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas

”Maailmaa ja sen kuhisevaa elämää katsoo tämän kirjan jälkeen aivan toisin silmin.”

 

 

Perustelut:

”Yllättävästä ja jopa odottamattomasta aiheesta kirjoitetun teoksen jokaiselta sivulta tihkuu kirjoittajan innostus ja rakkaus aiheeseensa. Teos on tehty huolellisesti alusta loppuun, ja se avaa erityisellä tavalla loisten ja luonnon moninaisuutta ja merkitystä. Maailmaa ja sen kuhisevaa elämää katsoo tämän kirjan jälkeen aivan toisin silmin.”

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan päättää elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Voittaja selviää 28.11.2018. Valitsevaan palkintolautakuntaan kuuluivat puheenjohtaja viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio, toimittaja Tuomas Kaseva ja kirjakauppias Heli Kuvaja.

Tuomas Aivelo (s. 1984) on ekologi ja evoluutiobiologi. Hän on tutkinut Madagaskarilla hiirimakien loisia ja Zürichin yliopistossa punkkien kantamia taudinaiheuttajia. Hän kirjoittaa suosittua Tiede-lehden blogia Kaiken takana on loinen.

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä