Arno Rafael Minkkinen

Arno Rafael Minkkinen

on amerikkalainen valokuvaaja. Hän syntyi vuonna 1945 Helsingissä, mutta muutti jo 6-vuotiaana New Yorkiin. Hän sanoo itse puhuneensa pelkästään suomea 9-vuotiaaksi, koska se Brooklynissä oli mahdollista.
Minkkinen on maailman tunnetuimpia nykyvalokuvaajia. Hän on toiminut valokuvaajana 1970-luvulta, ensimmäinen yksityisnäyttely oli 1972.
Hänen tuotantonsa aiheena on pääasiassa Suomi ja suomalainen maisema. Hän kuvaa omaa alastonta vartaloaan suhteessa luontoon.
Minkkinen työskentelee alasti. Hänen kuvansa ovat
mielikuvituksellisuudestaan huolimatta syntyneet ilman minkäänlaista
manipulaatiota kuvanottotilanteessa tai sen jälkeen.
Minkkinen on Massachusettsin yliopiston taiteiden professori ja Helsingin taideteollisen korkeakoulun dosentti. Hän asuu Andoverissa, Massachusettsissa. Minkkisen teoksia on lukuisissa museoissa ja kokoelmissa ympäri maailman. Hänet palkittiin valokuvataiteen valtionpalkinnolla vuonna 2006.
Lue lisää Minkkisen kotisivuilta:http://www.arnorafaelminkkinen.org/
Arno Rafael Minkkinen is a Finnish American artist whose selfportrait works have been gathered in six monographs of which this is the most intimate. Minkkinen’s works are in prominent museum and institutional collections worldwide, in North America as well as in Europe and Japan. In 1992, the Finnish government conferred Minkkinen knighthood with the First Class Order of the Lion medal. In 2006, he was awarded the Finnish State Art Prize in Photography. Represented by galleries in New York, Boston, Atlanta, Paris, and Helsinki, Minkkinen’s self-portrait work continues to expand and grow with new works from China, Norway, Mexico, and as always, his beloved Finnish homeland.

Katso myös nämä