Arto Halonen ja Kevin Frazier

Suomalainen elokuvaohjaaja Arto Halonen ja amerikkalainen lakimies Kevin Frazier ovat yhdessä kirjoittaneet kirjan Pyhän kirjan varjo, joka syventää heidän samannimisen dokumenttielokuvansa tematiikkaa ja valottaa esim. Nokia-kytköksiä.
Arto Halonen on ohjannut lukuisia elokuvia kuten dokumenttielokuvat Pavlovin koirat, Kuuban valloittajat, Tynnyrimies, Taivasta vasten ja Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä. Vuonna 2005 opetusministeriö myönsi Haloselle Suomi-palkinnon, joka on korkein kulttuuriministerin ja valtiovallan vuosittain jakama kulttuuripalkinto. Muiden tärkeiden palkintojen ohella hänelle on myös myönnetty Euroopan Unionin humanitäärinen palkinto vuonna 1998 Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä -elokuvasta. Halonen on myös DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin perustaja ja ensimmäinen festivaalijohtaja.
Yhdysvalloissa syntynyt Kevin Frazier (s. 1964) on valmistunut oikeustieteen tohtoriksi Virginian yliopistosta, toiminut lakimiehenä Los Angelesissa ja avioiduttuaan suomalaisen naisen kanssa asunut Helsingissä useita vuosia.

Julkaistut teokset

Katso myös nämä