Åsa Linderborg

Åsa Linderborg (s.1968) on ruotsalainen historioitsija, kirjailija ja kulttuuritoimittaja. Hän varttui Västeråsissa metallityömiehen ja vasemmistopoliitikon tyttärenä. Linderborg kuului 1980-luvulla Vasemmistopuolue kommunisteihin. Vuonna 1987 hänestä tuli Kommunististen nuorten Mälardalenin alueen asiamies. Sittemmin Linderborg on toiminut nykyisen Ruotsin vasemmistopuolueen luottamustoimissa Uppsalassa.
Åsa Linderborg väitteli filosofian tohtoriksi Uppsalan yliopistosta vuonna 2001 aiheenaan Ruotsin sosialidemokraattien historiankirjoitus ideologisen vallankäytön voimavarana. Nykyään hän työskentelee Aftonbladetin kulttuuritoimittajana ja sai maaliskuussa nimityksen lehden kulttuuriosaston avustavaksi päälliköksi.
Linderborgin ensimmäinen kaunokirjallinen teos MINUA EI OMISTA KUKAAN (ruots. Mig äger ingen) ilmestyi Ruotsissa vuonna 2007. Kirja sai runsaasti mediahuomiota ja oli Ruotsissa August-palkintoehdokkaana. Tarina on koskettanut ruotsalaisia niin, että sitä on myyty yli 125 000 kappaletta.
Kirjassa Linderborg kertoo lapsuudestaan karkaisijana työskentelevän
yksinhuoltajaisän kasvatettavana 1970-luvun Ruotsissa. Häkellyttävän
kauniisti ja vailla katkeruutta kuvattu isä rakasti tytärtään yli kaiken –
kunhan sai päivittäiset kaljapullonsa.
Lue lisää romaanista

Katso myös nämä