Denise Mina

Denise Mina on syntynyt 1966 Glasgowssa. Hän on opiskellut lakia ja opettanut kriminologiaa Glasgown yliopistossa.
Minan perhe muutti isän työn takia lukuisia kertoja: 18 vuoden aikana Mina muutti 21 kertaa ja asui Pariisissa, Haagissa, Lontoossa ja Bergenissä. Hän lopetti koulun 16-vuotiaana ja työskenteli huonolla palkalla mm. lihatehtaalla, tarjoilijana ja hoiti terminaalivaiheen potilaita.
Nykyään Mina asuu Skotlannin Glasgowssa, jonne hänen kirjansakin sijoittuvat.
Minan Garnethill-trilogia, GarnethillPako ja Päätös, on noussut menestykseksi ympäri maailmaa. Trilogian sankaritar Maureen O’Donnell on toimelias nuori nainen, joka kamppailee selvittääkseen karmeita rikoksia, selviytyäkseen itse omien demoniensa vallasta ja kostaakseen kärsivien puolesta.
Garnethilliä seuranneen viisisosaisen sarjan päähenkilönä on skottilehden lähettinä työskentelevä Patricia ”Paddy” Meehan, painonsa kanssa kamppaileva nokkela ja hyväsydäminen nuori nainen. Ensimmäisessä osassa Veripelto Paddy sotkeutuu pian pikkupojan murhan tutkimuksiin.
Tuoreimman sarjan päähenkilö on ylikonstaapeli Alex Morrow. Sarjasta on julkaistu suomeksi osat Yksin yössä (2011), Ampiaiskesä (2012), Petojen kaupunki (2013) ja Valheiden varjo (2014).
Denise Minalle Dekkariseuran kunniakirja
Denise Mina sai  Suomen dekkariseura ry:n ulkomaisen jännityskirjallisuuden vuoden 2013 kunniakirjan. Palkintoperusteluissa sanotaan, että Mina tunnetaan erityisesti vahvojen naishahmojen kuvaajana. Hänen päähenkilönsä ovat kaukana täydellisistä ja virheettömistä naisista; he ovat tiukkoja ja kovia kokeneita selviytyjiä, jotka tarvittaessa ottavat lain omiin käsiinsä.
Denise Minan esittely (omilla kotisivuilla englanniksi)
Lue Denise Minan haastattelu Veripelto-dekkarin tiimoilta:http://www.newmysteryreader.com/denise_mina.htm

Katso myös nämä