Gita Mehta

Gita Mehta syntyi Delhissä 1943. Hänen perheensä osallistui aktiivisesti Intian itsenäistymistaisteluun Iso-Britannian alaisuudesta. Mehtan isä vangittiin poliittisen aktiivisuutensa johdosta vain muutama viikko Gitan syntymän jälkeen. Kolmivuotiaana Gita ja hänen veljensä laitettiin sisäoppilaitokseen vanhempien istuessa saman aikaisesti Intian vankiloissa.
Mehta opiskeli Intiassa ja Isossa-Britanniassa. Cambridgen yliopistossa Gita tapasi tulevan miehensä Ajai Singh Mehtan. He menivät naimisiin ja heillä on yksi lapsi. Mehtat työskentelevät kustannusalalla. He ovat kosmopoliitteja, jotka asuvat New Yorkissa, Lontoossa ja Delhissä.
Gita Mehtan ensimmäinen kirja Karma Kola ilmestyi 1979. Hänen muita teoksiaan ovat muun muassa Joen Sutra, Raj ja Snakes and Ladders. Gita Mehta tunnetaan myös toimittajana. Hän on ohjannut Intiasta, Pakistanista ja Bangladeshista kertovia dokumentteja BBC:lle ja NBC:lle. Gita Mehtan kaikkia töitä leimaa poliittisuus, joka perustuu moderniin intialaiseen naisnäkökulmaan.

Katso myös nämä