J. Pekka Mäkelä

J. Pekka Mäkelä (s. 1962) on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella huomioitu pohjoishelsinkiläinen kirjailija, kirjallisuuden suomentaja ja musiikintekijä. Häneltä on ilmestynyt seitsemän romaania. Ennen kirjallisuuden alalle siirtymistään hän ehti opiskella Helsingin yliopistossa fysiikkaa, matematiikkaa, tähtitiedettä, filosofiaa, Itä-Aasian tutkimusta ja kulttuuriantropologiaa sekä työskennellä muun muassa sairaskodin apuhoitajana, mikrotukihenkilönä, graafikkona ja lokalisoijana. Kontulalaisen toimittajaperheen lapselle on kuitenkin aina ollut itsestään selvää, että kirjoittaminen on sitä mitä ihmisen tulee elämässään tehdä.
Musiikin tekemisen ja äänittämisen harrastajana Mäkelä jaksoi odottaa toistakymmentä vuotta, että joku kirjoittaisi suomenkielisen kotistudio-oppaan. Kukaan ei kirjoittanut, joten se oli tehtävä itse. Vuonna 2002 ilmestynyt Mäkelän teos Kotistudio onkin saanut osakseen lähes tolkutonta ylistystä.
Kaunokirjailijana Mäkelä kuuluu Anne Leinosen, Pasi Ilmari Jääskeläisen ja Juha-Pekka Koskisen kanssa reaalifantastikot-kirjailijaryhmään. Hän käyttää mielellään teemojensa puitteina tieteiskirjallisuuden perinteisiä aineksia, mutta sankareita enemmän häntä kiinnostavat ihmiset, jotka jäävät sankarien jalkoihin tai joutuvat siivoamaan näiden aiheuttamia sotkuja.
LUE MÄKELÄN BLOGIA

Katso myös nämä