Kauko Röyhkä
Kauko Röyhkä

Kauko Röyhkä

Kauko Röyhkä (s. 1959) on Finlandia-ehdokkuudella noteerattu pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko. Hän on julkaissut neljätoista romaania ja lukuisia tietokirjoja. Röyhkän viimeisin romaani Lapinpoika ilmestyi syksyllä 2016, ja se valittiin Botnia- ja Lappi-kirjallisuuspalkintojen ehdokkaaksi.

Kauko Röyhkä kasvoi Oulussa ja päätyi Turun kautta Helsinkiin ja taas Turkuun. Röyhkän ura sekä muusikkona että kirjailijana alkoi 1980-luvun alussa albumilla Steppaillen ja romaanilla Tien laidalla Waterloo, joka valittiin Suomen satavuotisjuhlavuoden Ylen 101 kirjaa -listaukseen.

Romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kuunnelmia, kolumneja ja levyarvosteluita. Hänen romaanejaan on sovitettu myös näyttämölle ja Miss Farkku-Suomi -romaanista on tehty elokuva.

”Röyhkä on pirun taitava kertoja.” – Helsingin Sanomat

Lapinpoika on kypsä, kaihoisa, yllättävä ja tarkkanäköinen romaani.” – Keskisuomalainen

”Hieno romaani, jota suosittelen etenkin romantikoille ja unelmointiin taipuvaisille.” ‒ Turun Sanomat

Lapinpoika on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Juonenkuljetus on niin hypnoottisen vetävää, että kirja täytyi lukea yhdeltä istumalta.” ‒ Savon Sanomat

”Maan korvessa kulkevi on vahva näyttö siitä, että Kauko Röyhkä on edelleen ammattinsa hallitseva taiteilija.” – Helsingin Uutiset

 

Katso myös nämä