Kimmo Miettinen
Kimmo Miettinen

Kimmo Miettinen

Kimmo Miettinen (s. 1958) ilmoitti  jo 11-vuotiaana äidilleen, että hänestä tulee isona kirjoittaja.
Ennen isoksi tulemistaan Miettinen uurasti vuosikymmeniä suomalaisen vaihtoehtorockin ja musiikkimedian monitoimimiehenä. Hän on julkaissut lukuisia musalehtiä (mm. Hilse, Bambi, Ohari ja Rumba) ja pyörittänyt lukuisia levy-yhtiöitä (mm. Hilse-levyt, Kumibeat, Gaga Goodies, Rubber Rabbit Rock’n’Roll Records ja Popattak). Radiouransa Miettinen aloitti Radio Cityssä ja jatkoi Radiomafiassa. Tunnetuin ohjelma oli kaksitoista vuotta jatkunut Räkärodeo.
Kirjallisen uransakin Miettinen aloitti musiikilla. Muistelmat – Ensimmäiset viisi vuottani Suomi-rockin sekatyöläisenä (Jee Jee Music) ilmestyi 1983. Vuonna 2008 Miettinen kokosi Hilse-lehden parhaat jutut kokoelmaksi Hilse – Suomipunkin alku ja juuri (Like). Sitten hän kirjoitti elokuvamies Arno Carlstedtin muistelmat AC – takapirujen kuningas (Like, 2009). Niitä seurasivat omaelämäkerralliset romaanit Pitkäjano (Like, 2010) ja LoveLies (Like, 2011). Kun kirjailijalle selvisi, että proosan puolella saa keksiä juttuja omasta päästä, hän aloitti 9-osaiseksi kaavaillun Imatra-rikossarjan teoksilla Sukuviha (Like, 2013) ja Valuvika (Like, 2014). Sarjan kolmas osa on nimeltään Kurkopari (Like, 2018).
Parin ankaran korpivaellusvuoden jälkeen Miettinen palasi muistelemaan rockia ja radiota värikkäässä Räkärodeo-kirjassa (Like, 2017). Seuraavaksi vuorossa olivat HPK-legenda Mika Lartaman muistelmat, Laru #24 (Alfamer, 2017).
Vuosien varrella Miettinen on kirjoittanut myös muun muassa sellaisiin aviiseihin kuin Pahkasika, Ilta-Sanomat, Öskidööl ja Hämeen Sanomat. Sikaroinnin lisäksi hänen harrastuksiaan ovat televisio, karkki ja vodka. Miettinen on Suomen Roger Whittaker Fan Clubin monivuotinen puheenjohtaja.
Kirjailijan kotisivu:
www.miettinen.me

Katso myös nämä