Kishwar Desai

Kishwar Desai on intialaissyntyinen, nykyisin Lontoossa asuva kirjailija ja toimittaja. Hän voitti arvostetun Costa-palkinnon esikoisestaan Pimeyden lapset,  jossa esiteltiin mieleenpainuva päähenkilö ­Simran Singh. Kirjasta on tekeillä elokuva. Esikoisensa julkaisun aikoihin Kishwar Desai kävi Suomessa vierailulla kahdesti – Helsingissä ja Messilän kirjailijakokouksessa – ja hurmasi ­valovoimaisuudellaan niin lukijat kuin mediankin.
Desai aloitti toimittajan työt Indian Expressissä 1970-luvulla ja siirtyi pian työskentelemään NDTV:lle, arvostetulle tv-tuotantoyhtiölle. Nyt hänellä on takanaan 30 vuotta journalistin töitä eri sanomalehdissä ja TV-kanavilla.
”Muu maailma ei käsitä tätä ongelmaa, koska Intia on demokratia ja meillä on naispresidentti, mutta tosiasia on, että vain kaksi päivää sitten kaksoset synnyttänyt äiti heitti tyttövauvan sairaalan ikkunasta pihalle, jossa rotat söivät lapsen. Näin uutisotsikot eilen.” Pitkän uran toimittajana tehnyt kirjailija halusi kirjoittaa rankasta aiheesta populaaristi, jotta se herättäisi enemmän keskustelua maailmanlaajuisestikin. (Pohjolan Sanomat)

Katso myös nämä