M. J. McGrath

M. J. McGrath on Lontoossa asuva kirjailija ja toimittaja, joka syntyi Essexissä. Hän on julkaissut menestyksekkäitä, kriitkkojen ylistämiä tietokirjoja nimellä Melanie McGrath.
McGrath on palkittu toimittaja ja Arktiksen asiantuntija, ja siksi hänen romaaninsa sijoittuvatkin arktisille alueille. McGrathin esikoisromaani Jään muisti on hyytävä ekotrilleri, joka kertoo inuittien salaperäisestä elämästä Kanadan tundralla. Romaanin päähenkilö Edie Kiglatuk ajautuu poikapuolensa kuolemantapausta tutkiessaan keskelle monikansallisten öljy-yhtiöiden häikäilemätöntä kilpailua Arktiksen luonnonvarojen hallinnasta.
McGrathin toinen romaani Lumipoika sijoittuu lumiseen pohjois-Alaskaan. Edie Kiglatuk osallistuu ex-miehensä tukijoukoissa Iditarodin legendaariseen koiravaljakkokilpailuun, joka käydään maailman vaativimmissa arktisissa olosuhteisissa. Hän törmää Alaskan metsissä vastasyntyneen poikalapsen jäätyneeseen ruumiiseen. Anchoragen poliisi epäilee surmatyöstä venäläistä Dark Believers -uskonlahkoa, ja Edie jättää kuolemantapauksen poliisin huoleksi, mutta pojan kohtalo alkaa vaivata häntä. Edie sotkeutuu pojan kuoleman ympärille kiertyvään mysteeriin, jonka langat näyttävät ulottuvan kansainväliseen ihmiskauppaan ja korkean tason politiikkaan.

Julkaistut teokset

Katso myös nämä