Nalle Österman

Nalle Österman (s.1973) on ravistellut suomalaista musiikkimediakenttää jo viime vuosisadan lopulta, tarkemmin sanottuna vuodesta 1989. Hänen karhumaisesta syleilystään ovat nauttineet muun muassa Rumban, Suosikin, Soundin, Rytmin, Suomi Finland Perkeleen, Tuhman, Hymyn ja Hufvudstadsbladetin tiedonjanoiset lukijat. Östermanin erikoisaluetta on populaarimusiikki lieveilmiöineen. Suomi-rockin kirjoittava mesikämmen tunnetaan ironisesta, humoristisesta ja ennakkoluulottomasti muurahaispesää tonkivasta journalistisesta otteestaan. Niin suomen kuin ruotsinkin suvereenisti hallitseva Österman ei jätä ketään kylmäksi.
Österman tunnetaan myös kvartsin tarkkana, lyijyn raskaana ja pikajunaakin nopeampana rumpalina. Muusikkona hän on profiloitunut metalliin. Nalle on jakanut tötteröitä useassa eri rumpukioskissa. Hänen tunnetuimpia työnantajiaan ovat Suomi-metallin merkkipaalut Gandalf, Chaosbreed, Sonic Roots, Dropzone, Lullacry, Mannhai sekä tietenkin Sininen Hevonen.
Kirjaansa Härmägeddön Nalle Österman on koostanut ajankuvan suomalaisesta populaarimusiikkikentästä helmikuusta 2010 helmikuuhun 2011, johon vinkkeliä tuo kuitenkin yli 30-vuotinen elo Suomen musiikkirintamalla. Maantieteellisesti matkataan etupäässä Helsingissä, mutta myös Pohjanmaalla sekä Karjalassa.

Julkaistut teokset

Katso myös nämä