Petri Kuljuntausta

Petri Kuljuntausta on säveltäjä, kirjailija ja äänitaiteilija. Hän on tunnettu sävellyksistään, joissa yhdistyvät luonnon äänet ja ihmisen tuottama äänimateriaali. Kuljuntausta on tehnyt paljon yhteistyötä luonnontieteilijöiden kanssa. Hän on säveltänyt muun muassa ääni-installaation vedenalaisista äänistä, tehnyt musiikkia valaiden kutsuhuudoista ja revontulten tuottamista äänistä. Petri Kuljuntaustan taide perustuu vahvaan tradition tuntemukseen, johon yhdistyvät ympäristön äänet, elektroniset äänet, improvisaatio sekä yhteistyö mediataiteen kanssa.
Kuljuntausta on säveltänyt musiikkia myös kokeellisiin elokuviin, kuvataide- ja tanssiprojekteihin sekä tehnyt ääni-installaatioita museoihin, gallerioihin ja konserttihalleihin. Hänen töitään on esitetty useissa eri Euroopan maissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Levytyksiä on julkaistu eri levymerkeillä Suomessa, Australiassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.
Tietokirjailijana Kuljuntausta on julkaissut 800-sivuisen suomalaisen elektronisen musiikin historian On/Off – Eetteriäänistä sähkömusiikkiin (Like 2002). Hänen uusin kirjansa Äänen eXtreme (Like 2006) kertoo muun muassa miten atomi soi, millaista on avaruuden musiikki, mitä sikiö kuulee, miltä kuulostaa eläinten musiikki ja minkälaista musiikkia tekevät robotit ja musibotit.

Katso myös nämä