Tony Hawk

Tony Hawk

Kalifornialainen Tony Hawk skeittasi kaksi vuosikymmentä, tuli tunnetuksi maailman kuuluisimpana skeittaajana, keksi yli 80 temppua ja voitti kaksi kertaa enemmän ammattilaiskisoja kuin kukaan kollegansa.
”Skeittauksen Michael Jordaniksi” ristittyä sankaria kuitenkin riivasi jatkuvasti pakkomielle ysihuntista, 900 asteen loikasta akselinsa ympäri. Kolmentoista vuoden tiukan harjoittelun jälkeen hän onnistui mahdottomana pidetyssä tempussa ja kirjoittautui lopullisesti osaksi skeittauksen historiaa.
Kaliforniassa kasvanut Tony oli lapsena älykäs mutta hyperaktiivinen riiviö, joka terrorisoi lastenhoitajaansa kunnes tämä sanoutui irti, sai mielipuolisen raivokohtauksen aina hävittyään jossain pelissä ja tuli erotetuksi lastentarhasta. Kun Steve-veli antoi Tonylle skeittilaudan ja heidän isänsä rakensi tielle skeittirampin, Tony löysi viimeinkin tavan purkaa höyryjään. Skeitatessaan hän pystyi suuntaamaan vimmansa itsensä kehittämiseen.
Treenattuaan muutaman vuoden ankarasti Hawk alkoi menestyä ammattilaisten kilpailuissa ja loi lyhyessä ajassa kokonaan uuden skeittaustyylin. Tie skeittimaailman huipulle ei kuitenkaan ollut mutkaton.
Teoksessaan Ammatti: skeittaaja Tony paljastaa, mitä loistokkaiden näytösten, kilpailujen ja elokuvien taakse kätkeytyy. Hän muistelee armottoman rehellisesti menetyksiään, isänsä kuolemaa, elämänsä rakkauksia, tinkimätöntä treenaustaan, kokemiaan nöyryytyksiä, lukemattomia onnettomuuksia sekä vuoristoratamaista mutta lopulta korkeimmalle huipulle johtanutta uraansa.

Julkaistut teokset

Katso myös nämä