Viljami Puustinen

Viljami Puustinen (s. 1969) on tietokirjailija ja toimittaja. Hänen teoksensa Kingston Wall – Petri Vallin saaga (2014) on noussut kulttimaineeseen, ja teosta 22-Pistepirkko (2004) on ylistetty yhdeksi parhaista suomalaisista bändikirjoista. Akseli Gallen-Kallelasta ja hänen veljestään Uno Gallénista kertovan kaksoiselämäkerran Veljekset Gallén (2020) syntyyn vaikutti ratkaisevalla tavalla se, että käytettävissä oli vaikuttava joukko ennen julkaisemattomia kirjeitä Puustisen perheen kotiarkistosta. Viljami Puustisen isoäiti on Akseli Gallen-Kallelan veljen Unon tytär May Gallén (myöh. Puustinen).
Viljami Puustinen on saanut taiteentutkijan koulutuksen ja työskennellyt Rumban päätoimittajana.
Kingston Wall – Petri Wallin saaga kertoo mystisen Petri Wallin ja hänen yhtyeensä Kingston Wallin tarinan. Teos oli ehdolla Helmet-kirjallisuuspalkinnon saajaksi.
Kingston Wall -kirjasta sanottua:
”Petri Wallin saaga on henkilökuvana ehkä syvempi ja vakavampi kuin mikään aikaisempi kotimainen alan teos.”– Helsingin Sanomat
”Sydäntä särkevää luettavaa. Viljami Puustinen kirjoitti erinomaisen kirjan.” – Rumba 
22-Pistepirkosta sanottua:
”Aivan kuten yhtyeen parhaimmat levyt, 22-pistepirkko-kirja on loputtoman huolellisesti työstetty sekä monissa ratkaisuissaan yllätyksellinen.”
Helsingin Sanomat
”Opus on parhaita Suomessa toistaiseksi tehtyjä bändikirjoja.”
Turun Sanomat

Katso myös nämä