Tekijät: Flea

Alkuteos: Acid for the Children

Ilmestymiskuukausi: 11 / 2019

ISBN: 978-952-01-2015-3

Suomentaja: Ari Väntänen, Sirje Niitepõld

Likekatalogi: Syksy 2019

Sidosasu: mp3

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Äänikirjat

Flea

Happoa lapsille (mp3)

Legendaarisen bassotaiteilijan matka katuojasta kansainväliseen tähteyteen

Red Hot Chili Peppersin Fleana tunnettu Michael Peter Balzary kasvoi päihteiden ja väkivallan keskellä New Yorkissa. Teininä Michael alkoi käyttää huumeita, ja jo 14-vuotiaana hän oli päätynyt Los Angelesin katujen kasvatiksi. Hän löysi uuden perheen yhteiskunnan reunamilla elävistä muusikoista, taiteilijoista ja narkkareista, ja päivät täyttyivät bändihommista, biletyksestä ja pikkurikoksista. Elämä sai suunnan, kun Michael löysi rikoskumppaninsa, sielunveljensä Anthony Kiedisin. Yksi musiikkihistorian tärkeimmistä luvuista sai alkunsa.

Happoa lapsille on hauskoja anekdootteja pursuava, villin arvaamaton kasvutarina, joka huokuu uskoa musiikin ja luovuuden kaiken muuttavaan voimaan. Flean jazzaava proosa herättää henkiin 1970–80-luvun Los Angelesin hauskanpidon, vaaran ja sekasorron tunnelmat. Alkusanat on kirjoittanut Flean ystävä, punkrockpapitar Patti Smith.

Flea (s. 1962) on yhdysvaltalaisen rockbändin Red Hot Chili Peppersin perustajajäsen ja yksi maailman arvostetuimmista basisteista. Hän on esiintynyt myös useissa elokuvissa.