Absurdistan

Tekijät: Gary Shteyngart

Alkuteos: (Absurdistan)

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2007

Sivumäärä: 396

ISBN: 978-952-471-922-3

Suomentaja: Päivi Paappanen

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Gary Shteyngart

Absurdistan

RAKKAASTA AMERIKASTAAN KARKOTETUN EMIGRANTIN SLAAVILAINEN, LIHAVA JA UPPORIKAS SYDÄN ITKEE ABSURDISSA ÖLJYVALTIOSSA

Mishka Vainberg on ajautunut monen mutkan kautta Absurdistaniin, luonnonvaroiltaan rikkaaseen entiseen neuvostotasavaltaan. Hinku takaisin Amerikkaan, josta hänet on miljardööri-isänsä hämäräpuuhien ja väkivaltaisen kuoleman jälkeen suljettu ulos, on kova. Tie takaisin on aukeamassa Belgian passilla.

Matka Kaspianmeren rannoilta kohti Yhdysvaltain onnelaa alkaa kauniina päivänä, joka sattuu olemaan syyskuun 10. vuonna 2001.

Nabokoviin, Kafkaan ja Vonnegutiin verratun kertojan hauska, jopa räävitön romaani tarkastelee amerikkalaisin silmin Venäjää – ja venäläisin silmin Yhdysvaltoja. Se on myös tarina öljyvillityksestä ja äkkirikastumisesta. Ehtiipä se kosketella vielä juutalaisuuttakin. Ylensyömistä. Rap-musiikkia. Ja rakkautta.

Gary Shteyngart on syntynyt vuonna 1972 Leningradissa ja muuttanut seitsemänvuotiaana New Yorkiin. Hän on kirjoittanut laatulehtiin faktaa ja fiktiota sekä kaksi romaania. Absurdistan valittiin New York Times Book Review’ssä vuoden 2006 viiden parhaan romaanin joukkoon.