AC/DC – Tulkoon rock

Tekijät: Anthony Bozza

Alkuteos: Why AC/DC Matters?

Ilmestymiskuukausi: 05 / 2010

ISBN: 978-952-01-0488-7

EAN: 9789520104887

Suomentaja: Kim Männistö

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Anthony Bozza

AC/DC – Tulkoon rock

Säävaroitus: Australian ukkonen pieksää niskanikamat. Ruuhkat valtatiellä helvettiin jatkuvat.

”Minulle AC/DC on rockbändin perikuva, malliesimerkki siitä millainen rockbändin pitäisi olla – kuinka yksinkertaista kaiken tulisi olla ja kuinka hyvin voi onnistua, jos antaa kaikkensa musiikille.” – Slash

Miten yksi bändi voi saada uransa aikana kolme sukupolvea vannomaan nimiinsä? Millä lihaksilla tarkkailuluokkalaisilta näyttävät hardrockevankelistat kyykyttävät yleisöjä ympäri maailman vuosikymmenestä toiseen? Tulkoon rock on viihdyttävä katsaus AC/DC:n kulttuuriseen merkitykseen ja siihen, miten bändi on vaikuttanut muusikoihin ja rockfaneihin kautta maailman neljällä vuosikymmenellä. Kirja vahvistaa lopullisesti asian, jonka fanit ovat jo vuosikymmeniä tienneet: että myytyjen levyjen määrä korreloi niiden ylittämättömän laadun kanssa ja että uskolliset fanileegiot ovat vainunneet musiikillisen kultasuonen.

Anthony Bozza käsittelee bändiä sekä fanin että kriitikon näkökulmasta. Slashin, Tommy Leen, Dave Grohlin ja Josh Hommen kaltaisten muusikoiden lisäksi Bozza haastattelee asiantuntijoita, ja näiden avulla hän todistaa AC/DC:n musiikillisen reseptin nerokkuuden.

Katso myös nämä