Aikaloukku

Tekijät: Vernor Vinge

Alkuteos: Marooned in Realtime

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2008

Sivumäärä: 336

ISBN: 978-952-01-0096-4

Suomentaja: Einari Aaltonen

Sidosasu: nidottu

Sarja: LikeScifi

Vernor Vinge

Aikaloukku

Rauhansodasta selvinnyt ihmiskunta sukupuuton partaalla.

Eletään viidenkymmenen miljoonan vuoden päässä tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä, miksi maailmassa on jäljellä vain kolmesataa ihmistä. Mielipiteet jakautuvat kahteen leiriin, kun ihmiskunnan rippeet miettivät, pitäisikö heidän asettua asumaan yhteen paikkaan ja luoda pohja uudelle ihmiskunnalle vai suunnata kohti tulevaisuutta eräänlaisten energiakenttien avulla. Nämä energiakentät ovat kuplia, joiden sisällä aika pysähtyy.

Kaikki muuttuu, kun eräs ihminen kuolee tultuaan jätetyksi kuplan ulkopuolelle muiden matkatessa tulevaisuuteen. Yhden henkilön vallanhalu uhkaa koko ihmisyhteisön tulevaisuutta. Murhaajan löytäminen sälytetään ainoan jäljellä olevan poliisin, Wil Briersonin tehtäväksi.

Aikaloukku on kiehtova salapoliisitarinan ja tiedeseikkailun yhdistelmä, joka on täynnä jännitystä ja käänteitä. Se luo uskomattomat tulevaisuudennäkymät onnistuneeksi jatko-osaksi keväällä 2007 suomeksi julkaistulle Rauhansodalle. Yhdessä kirjat muodostavat Across Realtime -kokonaisuuden. Like on julkaissut useaan otteeseen palkitulta Vingeltä myös teokset Taivaan syvyydet ja Linnunradan ääret.