Dokumenttiteatterin uusi aalto

Tekijät: Janne Junttila

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2012

Sivumäärä: 340

ISBN: 978-952-01-0749-9

Likekatalogi: Syksy 2012

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Janne Junttila

Dokumenttiteatterin uusi aalto

Dokumenttiteatteri raivaa faktat esiin

Dokumentaarinen teatteri on noussut 2000-luvulla vahvaksi kansalaisvaikuttamisen muodoksi ympäri maailmaa. Suomeen uuden aallon monimuotoinen dokumenttiteatteri on vasta rantautumassa muun muassa Susanna Kuparisen ohjaamien, runsaasti keskustelua herättäneiden esitysten myötä.

Dokumenttiteatterin uusi aalto on ensimmäinen Suomessa julkaistava kirja dokumenttiteatterista ja sen mahdollisuuksista. Toimittaja Janne Junttila on haastatellut alan keskeisimpiä tekijöitä ja ryhmiä Euroopasta Yhdysvaltoihin. Teos esittelee nykyvirtausten lisäksi myös lajin historiaa Erwin Piscatorista alkaen. Painopiste on kuitenkin meidän ajassamme. Teatterin keinoin nykymaailman kriisit näyttäytyvät paljaimmillaan. Muun muassa islantilainen teatterikollektiivi Mindgroup repii esiin maan talouskriisin valheet ja saksalainen, Suomessakin useita kertoja vieraillut Rimini Protokoll paljastaa istanbulilaisten roskankerääjien tarinoiden avulla Turkin sisäiset jännitteet.

Yleistajuisen lähestymistavan sekä runsaiden käytännön esimerkkien ja innostavien tapauskuvausten ansiosta kirja on myös pätevä työkalupakki sovellettaessa dokumenttiteatteria ammattikentän lisäksi esimerkiksi kouluissa ja harrastajateattereissa.

Kirjan Facebook-sivu: www.facebook.com/documentarytheatre

Lisätietoa: www.dokumenttiteatteri.fi