Tekijät: Hannes Heikura

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2015

Sivumäärä: 170

ISBN: 978-952-01-1302-5

Likekatalogi: Syksy 2015

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Hannes Heikura

End of the Road – Matkan loppu

Helsinki aamuyön tunteina

Hannes Heikuran End of the Road kuvaa Helsinkiä aamuyön tunteina. Oranssia, punaista ja keltaista hehkuvien kuvien pääosassa on suoraan ja painokkaasti ihminen tunteineen. Heikura kuvaa arkista kaupunkia ja tavallisia ihmisiä, taloja ja katuja, joiden varjoissa sykkii elämä. Kuvat vyöryvät pakahdutettuja tunteita, melankolian puhdistavaa voimaa. Kuvien perusta on todellisuudessa, mutta samalla ne paljastavat kuvaajansa sisimmän. Se oli Heikuralle valokuvan totuus ja ehdottomuus.

End of the Road on Heikuran Helsinki-trilogian päätösosa. Aiemmat osat Dark Zone (2011) ja We Walk Alone (2013) olivat sävyltään liki mustia. Teokseen on Heikuran tuotantoa ja tätä teossarjaa avaavan jälkisanan kirjoittanut taidehistorioitsija Asko Mäkelä.

Hannes Heikuran näyttely End of the Road – Matkan loppu on esillä Virka-galleriassa Helsingissä 16.9–8.11.2015.

Hannes Heikura (1958–2015) on Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia ja palkituimpia valokuvaajia ja kuvajournalisteja. Hän työskenteli niin kotimaassa kuin kriisialueillakin ja kuvasi arkisia asioita omaleimaisella tyylillään, joka ei istu yksitulkintaisesti mihinkään valokuvataiteen tai lehtikuvan kategoriaan. Heikura valittiin Vuoden lehtikuvaajaksi neljä kertaa, palkittiin viidesti Vuoden lehtikuvasta sekä vuonna 2008 Fotofinlandia-palkinnolla ja vuonna 2006 Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla.