Tekijät: Arturo Pérez-Reverte
Alkuteos: La Tabla de Flandes
ISBN p: 952-471-073-0
Sivumäärä: 394
Suomentaja: Katja Kallio
Katso kaikki kirjat kategoriasta: Pokkarit
Avainsanat: Arturo Pérez-Reverte, Katja Kallio, Like, Pokkarit
Arturo Pérez-Reverte
Flaamilainen taulu
1400-luvulla flaamilainen taiteilija Pieter Van Huys maalaa mestariteokseensa Shakkiotteluun kirjoituksen, joka paljastaa Ostenburgin hovissa tapahtuneen murhan. Viisisataa vuotta myöhemmin nuori, kaunis Julia saa taulun entisöitäväkseen ja löytää piiloon maalatun kirjoituksen. Julia, antiikkikauppias César sekä kokaiiniin ja nuoriin miehiin menevä gallerianpitäjä Menchu alkavat selvittää murhaa, joka muutti Euroopan historian kulun. Mutta murhaaja siirtyy maalauksesta tämän päivän todellisuuteen, ja haastaa heidät mielipuoliseen shakkiotteluun, jossa he kaikki ovat vain nappuloita. Pelin edetessä uhri toisensa jälkeen tapetaan raa’asti, ja lopullinen kohde näyttää olevan Julia. Tämä taidekauppojen, gallerioiden ja museoiden hienostuneeseen mutta säälimättömään maailmaan sijoittuva murhamysteeri on valloittanut koko maailman.
“Flaamilainen laulu on ennen kaikkea verevästi kulkeva jännitysromaani toteutettuna ns. vakavan proosan ilmaisukeinoin. Tuloksena on yksi vuoden kiinnostavampia käännösromaaneja.”
– Cosmos
“Pérez-Reverte kirjoittaa hyvin. Varsinkin kirjan alkuosa on nautittavaa kerrontaa. Fiktio ja fakta yhdityvät niin vakuuttavasti, että aloin itsekin jo uskoa, että Huysin “Shakinpelaajat” kätkee todella viestin menneisyydestä. Vai kätkeekö se todella?”
– Pertti Vuorinen, Ruumiin kulttuuri
“Salapoliisitarinaksi kiehtovan monikerroksinen ja rakenteeltaan ovela.”
– Arja Andesson, Ilta-Sanomat
“Esimerkillistä älyllä silattua rikosviihdettä, joka sopii yhtä lailla tavallisen dekkarifanin kuin vaativan lukijan käteen – jos heitä edes voi erotella toistaan.”
– Petri Immonen, Helsingin Sanomat
“Tämä kirja on todellinen aarre kaikille perinteisen romaanin ystäville, shakinpelaajille, jännityksestä ja arvoituksista nauttijoille, historiallisen kerronan kaipaajille.”
– Jussi Virratvuori, Karjalainen