Hanoi Rocks (up)

Tekijät: Ari Väntänen, Hanoi Rocks, Andy McCoy, Michael Monroe

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2012

Sivumäärä: 441

ISBN: 978-952-01-0763-5

Likekatalogi: Kevät 2012

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Ari Väntänen, Hanoi Rocks, Andy McCoy, Michael Monroe

Hanoi Rocks (up)

Suomen rockhistorian suurin, kaunein ja legendaarisin

Ari Väntäsen, Andy McCoyn ja Michael Monroen Hanoi Rocks ei jätä kiveäkään kääntämättä vaan kertoo kaiken glampunkmessiaiden noususta, uhosta, ulkomaanrundeista, loputtomista bileistä, Razzlen kuolemasta, unelmien murskautumisesta, huumehuuruista ja siitä sammumattomasta liekistä, joka on saanut bändin jäsenet nousemaan tragedioiden tuhkista kerran toisensa jälkeen. Teos keskittyy ennen kaikkea Hanoin myyttisiin vuosiin 1979–1985.

Raa’alla energiallaan ja suorasukaisella seksuaalisuudellaan hämmentänyt häirikköretkue valloitti Aasiaa ja Eurooppaa silloin, kun muut suomirokkarit vielä pitivät nuoriso-talokeikkoja suuren maailman meininkinä, ilotulitti glamestetiikalla aikana, jolloin miehen korvakoru tiesi takuuvarmaa turpakeikkaa nakkikioskijonossa, ja räjäytti kertaheitolla suomalaisen rockin lasiseinät seuraavan sukupolven maailmanvalloittajien tieltä.

Teos repii auki vanhat haavat ja puskee vereslihalla läpi vuosikymmenten.

Hanoi Rocks (1979–1985, 2001–2009) on nimi, jota kumartavat musiikkimaailman dinosaurukset Guns N’ Rosesista ja Mötley Crüesta aina Manic Street Preachersiin ja Dave Grohliin – HIMistä, Negativesta ja muista kotoisista sankareista puhumattakaan. Sen vaikutusta suomalaiseen rockiin voisi havainnollistaa vain lanseeraamalla käsitteet ”ehr.” ja ”jhr.”, aika ennen ja jälkeen Hanoi Rocksin.

Katso myös nämä