Helsinki Noir

Tekijät: Jim Thompson (toim.)

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2014

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-0939-4

Suomentaja: Juha Ahokas, Petri Stenman

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: sidottu

Sarja: Rikos kannattaa

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Jännitys

Jim Thompson (toim.)

Helsinki Noir

Tummasävyinen lyhytproosakokoelma Helsingin pimeistä puolista ja siellä kulkevien kohtaloista

Helsinki Noir on Jim Thompsonin toimittama valikoitu kokoelma suomalaista noir-henkistä kaunokirjallisuutta sekä rikoskertomuksia, ja se ilmestyy samaan aikaan Suomessa ja Yhdysvalloissa. Helsinki Noir -antologia sisältää tarinoita seuraavilta kirjailijoita: Riikka Ala-Harja, Tapani Bagge, Pekka Hiltunen, Johanna Holmström, Karo Hämäläinen, Jesse Itkonen, Teemu Kaskinen, Leena Lehtolainen, Tuomas Lius, Joe L. Murr, Jukka Petäjä, Jarkko Sipilä, Jim Thompson ja Antti Tuomainen. Helsingin varjopuolta valottava kokoelma kuvaa katujen herruutta, häikäilemättömyyttä ja oman edun tavoittelua sekä kostoa ja ihmismielen pimeää puolta.

Helsinki Noir on osa amerikkalaisen indie-kustantamo Akashic Booksin julkaisemaa kansainvälistä novelliantologiasarjaa, jossa esitellään kattavasti eri maiden kirjallisuutta noir-hengessä. Noir-sarjan ensimmäinen osa oli Brooklyn Noir, ja sen jälkeen sarjassa on ilmestynyt muun muassa kokoelmat San Diego Noir, Delhi Noir ja Havana Noir.

James (Jim) Thompson (s. 1964) on amerikkalais-suomalainen kirjailija, joka tunnetaan kansainvälisesti Kari Vaara -dekkareistaan. Häntä pidetään yhtenä pohjoismaisen dekkaribuumin kärkinimistä, ja The New York Times on luonnehtinut Thompsonin tyylin edustavan ”Pohjoisen dekkaribuumin tummasävyisintä laitaa”.