Herra Ylpön sydän

Tekijät: Teppo Vapaus

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2012

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-0511-2

EAN: 9789520105112

Likekatalogi: Kevät 2012

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Teppo Vapaus

Herra Ylpön sydän

Hurmio ennen harmoniaa!

Herra Ylpön sydän valottaa suomalaisen rockin kiinnostavimman libertiinin äkkiväärää ajatuksen- ja tunteenjuoksua. Teppo Vapaus seuraa kohdettaan varjon lailla ja tulee vihityksi tämän maailmaan, joka tottelee maagisen realismin lakeja. Kaksikon synergian pillastunut painovoima imaisee maaperän lukijan alta.

Teos porautuu siihen, mikä tekee Herra Ylpöstä Herra Ylpön: multilahjakkuuden kurittomaan elämänkatsomukseen, romanttiseen mutta vaihtelunhaluiseen temperamenttiin, älykkyyden ja järjettömyyden yhdistelmään, itseilmaisun pakkoon, omalakisiin taiteellisiin näkemyksiin, vapaudenkaipuuseen, narsismin ja avoimen itselle nauramisen kombinaatioon, yöelämiseen ja tietenkin ongelmallisiin, syviin ja moniulotteisiin suhteisiin ihanien naisten kanssa.

”Kyseessä on helppolukuinen, lukijan mukaan imaiseva on the road -tyylinen elämäkerta. – – Kirja on mahtavasti kirjoitettu, eikä se seuraa tavallisia ja melko tylsällä kaavalla tehtyjä muusikkojen elämäkertakirjoja.”
– Voice.fi

“Herra Ylppö on pirullisen hauska jätkä. Hänen vakavamielinen imagonsa johtuu hänen ihka oikeasta vakavamielisyydestään, mutta seuramiehenä hän on järkyttävän humoristinen. Ainakin siihen asti, kunnes lamaantuu täysin saavuttaessaan riittävän humalatilan. Silloin hän saattaa tuijottaa kenkiään kolme tuntia ja enintään örähdellä vähän. Hän saattaa törmäillä edesvastuuttomasti ja heilua typeränä edestakaisin kännykkä kädessään. Hän vihaa älykkyyden korostamista ja rakastaa järjettömyyttä. Hän tajuaa vaalia hyvää tyhmyyttä, vaikkei voikaan mitään syvälliselle luonteelleen. Hän on armoton kulttuurintuntija, elokuvien rakastaja ja naistenmies. Hän on hyvä ystävä, jonka käsitykseen ystävyydestä ei kuulu velvollisuuksia. Hän on mitä hienointa dokausseuraa. Hänen syliinsä voi istua kysymättä lupaa. Hän on myös omahyväinen niljake, petollinen poikaystävä ja oikukas käärme, joka on kuitenkin aina lopulta jostakin käsittämättömästä syystä rakastettava. Hän jakaa mielipiteet, eikä ihme. Hän on yhtälö, jonka yhtäsuuruusmerkin oikealle puolelle jää kysymysmerkki.”
– Teppo Vapaus Herra Ylpöstä

Katso myös nämä