Hiidenhyrrä

Tekijät: Jukka Petäjä

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2011

Sivumäärä: 235

ISBN: 978-952-01-0720-8

Likekatalogi: Syksy 2011

Sidosasu: e-kirja

Katso kaikki kirjat kategoriasta: E-kirjat

Jukka Petäjä

Hiidenhyrrä (e-kirja)

Tyly rikosromaani Helsingin alamaailmasta

Kolme vaarallista vankia karkaa mielentilatutkimuksesta Lapinlahden psykiatrisesta sairaalasta. Poliisimurhasta tuomittu Liimatainen tappaa kylmäverisesti toisen rikostoverinsa Jylhän sairaalan pihalle ja pakenee Kukkosen kanssa Ruskeasuolle, missä heitä odottaa serbimafiassa toiminut Dragan.

Helsingin rikospoliisi on jatkuvasti muutaman askeleen rikollisten jäljessä. Alkoholismin kanssa taisteleva rikostarkastaja Pekka Suokko tajuaa hitaasti, millaista peliä rikolliset pelaavat. Alkaa kiivastahtinen kujanjuoksu, jonka panokset punnitaan elämässä ja kuolemassa.

Tiheätunnelmainen ja intensiivisesti kirjoitettu Hiidenhyrrä aukeaa pirulliseksi suomalaisuuden panoraamaksi. Se kuvaa addiktioiden, itsekkyyden ja väkivallan maailmaa, jossa pahuus on tullut ihmisen toiseksi luonnoksi.

Jukka Petäjä (FT, s. 1956) on Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko ja kirjailija. Hän on aiemmin kirjoittanut romaanitValkoinen perkele (1993), Musta kääpiö (1994), Sininen saatana(1997) ja Varjon metsästäjä (2000). Lisäksi hän on kirjoittanut kaksi tietokirjaa.

Muut Versiot