Ice-T

Tekijät: Douglas Century, Ice-T

Alkuteos: Ice: A Memoir of Gangster Life and Redemption – from South Central to Hollywood

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2013

Sivumäärä: 270

ISBN: 978-952-01-0864-9

Suomentaja: Elina Koskelin

Likekatalogi: Kevät 2013

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Douglas Century, Ice-T

Ice-T

Gangstan tie Hollywoodin kultasormeksi

Kun Ice-T puhuu, kannattaa kuunnella

Ice-T tunnetaan hiphopikonina ja gangstarapin luojana. Televisionkatsojat muistavat hänet draamasarjasta Kova laki: Erikoisyksikkö ja elokuvayleisö muun muassa rainasta Määränpäänä Graceland.

Monilahjakkuuden muistelmat ovat hämmästyttävä tarina siitä, miten lainsuojattomasta gangstasta tuli kulttuurin kultasormi. Ice-T kasvoi South Centralin jengejä kuhisevilla kaduilla ja jäi varhain orvoksi. Suurin osa hänen ystävistään päätyi jo alaikäisenä mullan alle tai vankilaan. Ice-T ajautui lain tuolle puolen ja tienasi elantonsa ryöstelemällä sekä kaupittelemalla huumeita ja varastettua tavaraa. Hän kuitenkin tajusi ajoissa muuttaa kurssia ja kanavoi tiiliä murskaavan energiansa taiteeseen. Lopulta hän saavutti kansainvälisen maineen muusikkona, tuottajana ja Hollywood-näyttelijänä.

Hullunrohkeuden puolesta puhuvat muistelmat paljastavat niin katujen kuin Hollywoodinkin maailman armottomuuden. Kertomus vilisee ennen kuulemattomia tarinoita tutuista hahmoista, kuten Tupac Shakurista, Chris Rockista ja Flavor Flavista.

Ice-T (s. 1958) on yhdysvaltalainen gangstarap- ja rockmuusikko sekä näyttelijä, joka auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ympäri kotimaataan.

Douglas Century on yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja.

Katso myös nämä