Ihmisyys (up)

Tekijät: Jonathan Glover

Alkuteos: Humanity

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2010

Sivumäärä: 587

ISBN: 978952010072

Suomentaja: Petri Stenman

Sidosasu: nidottu

Sarja: Pystykorva

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Jonathan Glover

Ihmisyys (up)

1900-luvun moraalihistoria

Klassikkoaseman ansainnut teos julkaistaan nyt pehmeäkantisena uutena painoksena!

“Aloin tappaa kaikilla osaamillani tavoilla. Se vain tuli jostain. Niin voi käydä kenelle tahansa.” – Sotilas My Lain verilöylystä

Brittiläinen filosofi ja historioitsija Jonathan Glover tutkii ihmisen käsittämätöntä julmuutta lajikumppaneitaan kohtaan. Miksi sodat syttyvät? Kuinka kansanmurhat ovat mahdollisia? Mikä saa diktaattorit lahtaamaan omia kansalaisiaan, kansalaiset toisiaan ja kansakunnat toisia kansakuntia?

Glover pohtii ensimmäistä maailmansotaa, toisen maailmansodan kulminoitumista Hiroshiman atomipommiin, Jugoslavian ja Ruandan sotia, My Lain verilöylyä, Stalinin, Maon ja Pol Potin hirmuhallintoja sekä pimeyden ydintä, natsismia. Hän ei tyydy vain kirjaamaan hirmutekoja vaan erittelee niitä psykologisia ja poliittisia mekanismeja, jotka ajavat ihmisiä väkivaltaan.

Teoksen pohjana on usko siihen, että historiasta voidaan oppia. Uskoa ihmisyyteen vahvistavat myös moraaliset sankarit, jotka ovat niin yksityisiä ihmisiä kuin poliittisia päättäjiäkin. Jokainen voi estää julmuuksien historiaa toistamasta itseään.

Katso myös nämä