Tekijät: Marco Kosonen, Petri Stenman

Ilmestymiskuukausi: 06 / 2019

Sivumäärä: 180

ISBN: 978-952-01-1966-9

Likekatalogi: Kesä 2019

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Marco Kosonen, Petri Stenman

Itä meidän

Läppää ja faktaa pelottavasta idästä

Itä meidän on opas metroradan varren Itä-Helsinkiin kävelijän näkökulmasta. Se vie lukijan yllättävien vastakohtien kaupunginosiin: Kulosaaren pramealta suurlähetystöalueelta kuljetaan kohti rappioromantiikkaa uhkuvia ostareita ja maailman pohjoisinta metroasemaa. Itä-Helsingistä löytyvät myös kaupungin toiseksi korkein rakennus, Suomen ensimmäiset ulkoliukuportaat ja Suomen suurin pizza. Kartanomiljöö vaihtuu saaristoluontoon ja ikimetsään alta aikayksikön.

Paikoin häpeämättömän subjektiivinen, ajoittain perin juurin informatiivinen ja koko ajan kohdettaan syvällisesti luotaava teos auttaa löytämään “syvästä idästä” erilaisia ravintoloita, taideteoksia, mielenkiintoisia kauppoja, liikuntapaikkoja, kulttuurimestoja – ja paljon luontonautintoja.

Kirjoittajien rinnalla ääneen pääsevät alueen asukkaat ja vaikuttajat. Silmällä pidetään myös Itä-Helsinkiin sijoittuvia romaaneja ja elokuvia. Niukat mutta sitäkin tarkemmin punnitut valokuvat tuovat osansa kerrontaan.

Suurella sydämellä kirjoitettu tietopaketti esittelee monikulttuurisen ja urbaanin Itä-Helsingin, joka ei ole tylsä ja arkinen vaan täynnä elämyksiä.