Jeninin aamut

Tekijät: Susan Abulhawa

Alkuteos: Mornings in Jenin

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2010

Sivumäärä: 340

ISBN: 978-952-01-0383-5

EAN: 9789520103835

Suomentaja: Pauliina Klemola

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Susan Abulhawa

Jeninin aamut

 Palestiinalaisten “Leijapoika”– upea romaani palestiinalaissuvun vaiheista.

Jeninin aamut kertoo palestiinalaisten ja israelilaisten välisen konfliktin juurista ja historiasta yhden palestiinalaissuvun kautta. Päähenkilöksi kohoaa jeniniläisellä pakolaisleirillä syntynyt Amal. Hänen veljensä Ismael on kadonnut palestiinalaisten pakkosiirron aikana eikä Amalin äiti koskaan toivu lapsensa menettämisestä. Amal kasvaa kuitenkin yhteisön tukemana ja isänsä rakastamana. Aikuistuttuaan Amal löytää uudelleen veljensä, joka tunnistetaan pojan kasvoihin vauvana tulleesta arvesta. Israelilaisen sotilaan perhe on kasvattanut Ismaelin juutalaisena Davidina.

Jeninin aamut on harvinainen elämys: lukija pääsee kokemaan monimutkaisen konfliktin synnyn ja kehityksen sisältäpäin. Ystävyys ja rakkaus tuovat toivoa traagisten tapahtumien keskelle.

Susan Abulhawa (s. 1970) syntyi palestiinalaisten pakolaisten perheeseen ja asui monissa maissa ennen kuin asettui Yhdysvaltoihin. Jeninin aamut on hänen esikoisromaaninsa, jonka oikeudet on myyty laatukustantamoille ympäri maailman. Abulhawa on kutsuttu vierailulle Suomeen marraskuussa 2010.