Kasvoista kasvoihin

Tekijät: Janne Kuusi

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2014

Sivumäärä: 380

ISBN: 978-952-01-1108-3

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Kotimainen kaunokirjallisuus

Janne Kuusi

Kasvoista kasvoihin

Jos menneisyys perustuu valheelle, mitä jää jäljelle?

Kasvoista kasvoihin on romaani Kaskivuoren perheestä, jonka patriarkka Kai syöksyy epäuskon ja itsepetoksen syövereihin, kun hänen vaimonsa kaksoiselämä paljastuu. Onko hänen avioliittonsa ollut pelkkä kulissi? Onko Kai todella elänyt vai pelkästään käyttäytynyt, ja mitä hän olisi voinut tehdä toisin? Kysymykset sivaltavat kuusikymppistä kirkkoherraa julmasti kasvoille. Armoton menneisyys, jota hän on vuosikymmenten ajan kieltäytynyt kohtaamasta, nousee myrkyllisenä pintaan.

Kasvoista kasvoihin kertoo myös nuoresta Simo Peltosesta, joka elää perheineen 1960-luvun Helsingissä. Perhe hajoaa traagisten tapahtumien seurauksena, ja Simo päätyy Itä-Suomeen poikakotiin, jonka despoottimainen johtaja ylläpitää äärimmäistä kuria väkivaltaisen simputuksen avulla. Simo päättää karata. Mutta minne mennä, kun läheisten kohtaloista ei ole tietoa ja perhe on vain haalistuva muisto?

Täältä löytyy myös elokuvaohjaajana tunnetun Janne Kuusen tekemä esittelyvideo, joka valaisee Kasvoista kasvoihin -romaanin sielunmaisemaa tekijänsä silmin.

Janne Kuusi (s. 1954) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hän on tehnyt pitkän uran elokuvien, dokumenttien ja tv-tuotantojen parissa. Kuuselta on aikaisemmin ilmestynyt romaanit Vapaus (2010) ja Banksteri (2012). Kasvoista kasvoihin aloittaa Sukupuu-romaanitrilogian, joka kertoo Kaskivuoren suvun vaiheista ja Suomen satavuotisesta itsenäisyyden ajasta.

Katso myös nämä