Tekijät: Marko Luhtala, Michael Aston, Nikola Tomevski
ISBN kirja: 978-952-01-0204-3
Sivumäärä: 136
Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat
Avainsanat: Like, Marko Luhtala, Michael Aston, Nikola Tomevski, Yleiset tietokirjat
Marko Luhtala, Michael Aston, Nikola Tomevski
Kiasma Kitchen
Visuaalisesti rohkea ja näyttävä nykytaiteen museon keittokirja.
Koko kaupungin kohtaamispaikan Café Kiasman keittiömestari Marko Luhtala on luonut herkullisia ja helposti lähestyttäviä reseptejä nykytaiteen ystäville ja hyvästä ruuasta nauttiville. Kaikki ruuat ovat oivaltavia mutta kotioloissa toteutettavia. Mukana on niin katuruokaa, baakelseja ja lounasruokaa kuin hienoja illallisruokiakin. Kirjassa esiintyy itseoikeutetusti myös taiteilijoita teoksineen. Mukana ovat Hans-Christian Berg, Marjatta Tapiola, Marianna Uutinen ja Ville Walo. Upea kuvateos laajenee kaupunkiin Kiasman ympärillä. Ruuasta tulee osa nykytaidetta. Valokuvauksesta ja stailauksesta vastaa ansioitunut valokuvaajapari Michael Aston ja loistavana kokkinakin tunnettu Nikola Tomevski. Kirja julkistetaan Kiasman syksyllä jatkuvien 10-vuotisjuhlien yhteydessä. "Kaikki ruuat ovat oivaltavia, mutta kotioloissakin toteutettavia." - Museo "Herkut ovat erittäin maukkaita, voin vakuuttaa maistettuani mm.absinttietanoita ja riimihevosta kuusenkerkkätattien kera. Kuvat ja stailaus ovat silkkaa avangardea. Se ei sen vuoksi ole perinteinen keittokirja, mutta hieno lahjakirja se on." - Marja Mäkelä-Juvakka, Etiketti "Upeat kuvat, kekseliäät reseptit ja tyylikäs taitto. Nykytaiteen museossa Kiasmassa työskentelevän keittiömestari Marko Luhtalan keittokirja yhdistää taidetta ja ruokaa." - Kotivinkki "Kirjan reseptiikkaa kannattaa kokeilla ja pyrkiä ruokkimaan myös näköaistia. Kirja antaa lisää ulottuvuutta tavallista hartaammin ruokaa harrastavan keittiöön." - Jouko Kääriäinen, Savon Sanomat "Kiasman keittokirja paketoidaan tänä jouluna jonkun todellisen kulttuurinystävän lahjaksi." - Mervi Weckman, Etelä-Suomen Sanomat "Komeasti tyyliltetyjä kuvia ja modernisti leikkivää ulkoasua ei tarvitse pelästyä, sillä useimmat ruoat onnistuvat myös kotikeittiössä -- Englanniksi ja suomeksi tekstitetty teos on oiva lahja myös ulkomaisille ruokakultturin ja taiteen ystäville." - TT, Glorian Ruoka&Viini "Kirjan reseptiikkaa kannattaa kokeilla ja pyrkiä ruokkimaan myös näköaistia. Kirja antaa lisää ulottuvuuttatavallista hartaammin ruokaa harrastavan keittiöön." - Jouko Kääriäinen, Savon Sanomat "The layout is unsurprisingly clean and modern, with lots of white space. The photography itself is art. it gives insight into food in the context of art, even if it fails to show the finished dish in in the traditional manner." - Justin Goney, SixDegrees
Koko kaupungin kohtaamispaikan Café Kiasman keittiömestari Marko Luhtala on luonut herkullisia ja helposti lähestyttäviä reseptejä nykytaiteen ystäville ja hyvästä ruuasta nauttiville. Kaikki ruuat ovat oivaltavia mutta kotioloissa toteutettavia. Mukana on niin katuruokaa, baakelseja ja lounasruokaa kuin hienoja illallisruokiakin. Kirjassa esiintyy itseoikeutetusti myös taiteilijoita teoksineen. Mukana ovat Hans-Christian Berg, Marjatta Tapiola, Marianna Uutinen ja Ville Walo. Upea kuvateos laajenee kaupunkiin Kiasman ympärillä. Ruuasta tulee osa nykytaidetta. Valokuvauksesta ja stailauksesta vastaa ansioitunut valokuvaajapari Michael Aston ja loistavana kokkinakin tunnettu Nikola Tomevski. Kirja julkistetaan Kiasman syksyllä jatkuvien 10-vuotisjuhlien yhteydessä. "Kaikki ruuat ovat oivaltavia, mutta kotioloissakin toteutettavia." - Museo "Herkut ovat erittäin maukkaita, voin vakuuttaa maistettuani mm.absinttietanoita ja riimihevosta kuusenkerkkätattien kera. Kuvat ja stailaus ovat silkkaa avangardea. Se ei sen vuoksi ole perinteinen keittokirja, mutta hieno lahjakirja se on." - Marja Mäkelä-Juvakka, Etiketti "Upeat kuvat, kekseliäät reseptit ja tyylikäs taitto. Nykytaiteen museossa Kiasmassa työskentelevän keittiömestari Marko Luhtalan keittokirja yhdistää taidetta ja ruokaa." - Kotivinkki "Kirjan reseptiikkaa kannattaa kokeilla ja pyrkiä ruokkimaan myös näköaistia. Kirja antaa lisää ulottuvuutta tavallista hartaammin ruokaa harrastavan keittiöön." - Jouko Kääriäinen, Savon Sanomat "Kiasman keittokirja paketoidaan tänä jouluna jonkun todellisen kulttuurinystävän lahjaksi." - Mervi Weckman, Etelä-Suomen Sanomat "Komeasti tyyliltetyjä kuvia ja modernisti leikkivää ulkoasua ei tarvitse pelästyä, sillä useimmat ruoat onnistuvat myös kotikeittiössä -- Englanniksi ja suomeksi tekstitetty teos on oiva lahja myös ulkomaisille ruokakultturin ja taiteen ystäville." - TT, Glorian Ruoka&Viini "Kirjan reseptiikkaa kannattaa kokeilla ja pyrkiä ruokkimaan myös näköaistia. Kirja antaa lisää ulottuvuuttatavallista hartaammin ruokaa harrastavan keittiöön." - Jouko Kääriäinen, Savon Sanomat "The layout is unsurprisingly clean and modern, with lots of white space. The photography itself is art. it gives insight into food in the context of art, even if it fails to show the finished dish in in the traditional manner." - Justin Goney, SixDegrees