Kingston Wall

Tekijät: Viljami Puustinen

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2014

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-0799-4

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Viljami Puustinen

Kingston Wall

Petri Wallin saaga

Tarina tajunnan ovista, joita ei enää saanut kiinni

Psykedeliaa, ikiaikaista pakanamytologiaa, muuntuneita tajunnantiloja, kosmisia visioita, eksentrisiä guruja, samanismia, psykotrooppisia huumeita, kalevalaisia taruja, itämaista mystiikkaa. Niistä oli Kingston Wallin maailma tehty.

Progeyhtye Kingston Wall on suomalaisen psykedeelisen rockin kiintotähti, ja sen keulahahmon Petri Wallin kohtalo on muuttunut urbaanilegendaksi. 26-vuotiaana kirkontornista hypännyt Walli ehti lyhyen uransa aikana tehdä yhtyeineen kolme levyä, joista tuli suomalaisen progressiivisen rockin merkkipaaluja, syventyä tajunnan laajentamiseen ja jättää pysyvän jäljen maamme rockkulttuuriin.

Kingston Wall – Petri Wallin saaga kertoo mystisen Petri Wallin ja hänen yhtyeensä tarinan. Se paljastaa, millainen muusikko ja ihminen Walli oli, mistä Kingston Wall ammensi inspiraationsa, miten Ior Bockin mytologia vaikutti Walliin ja mikä johti hänen ennenaikaiseen kuolemaansa.

Petri Walli (1969–1995) oli Kingston Wallin (1987–1994) perustaja, kitaristi ja biisintekijä.

Viljami Puustinen (s. 1969) on vapaa toimittaja ja kirjailija, joka on työskennellyt Rumban päätoimittajana ja julkaissut rockhistoriikkeja. Hänen teostaan 22-Pistepirkko on ylistetty yhdeksi parhaista suomalaisista bändikirjoista.

Katso myös nämä