Kissoja, hiiriä ja ihmisiä

Tekijät: Kivi Larmola

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2010

ISBN: 978-9582-01-0384-2

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Sarjakuvat

Kivi Larmola

Kissoja, hiiriä ja ihmisiä

Kauniita tarinoita maaseudun löytämisestä.

Kivi Larmolan albumi johdattaa kaupunkilaistaiteilijan maalle etätöihin. Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla maallemuuton monet puolet valkenevat. Elämä luonnonkauniissa maalaisidyllissä paljastaa, että ne arvot joiden varaan Suomea aikoinaan rakennettiin ovat monin paikoin vielä voimissaan, mutta politiikka herättää taiteilijassa myös ankaran kriitikon.

Kissoja, hiiriä ja ihmisiä on lämminsydäminen ja tosi kertomus elämästä, jota kunnan rajat eivät kahlitse mutta joka löytää juurensa lakeuden laajan taivaan alta. Kissat Elsa ja Elviira viettävät kirjaimellisesti kissanpäiviä seikkaillen ja metsästäen, ja ihmisten nautintoihin kuuluvat elokuun pimenevien iltojen kestit pitkän pihapöydän ääressä.

Puupäähatulla 1991 palkittu Kivi Larmola (s. 1966) on rakastetuimpia suomalaisia sarjakuvantekijöitä, kertoo arvostettu Kritiikin Uutiset. Hänen sarjakuvaansajulkaisee parhaillaan NYT-liite. Kulttuurin monitoimimieheksi itseään kutsuva Larmola on muun muassa kirjoittanut musiikkitekniikan oppikirjan Rokkibändin ABC.

Katso myös nämä