Kohtalon tango

Tekijät: Arturo Pérez-Reverte

Alkuteos: El tango de la Guardia Vieja

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2013

ISBN: 978-952-01-0938-7

Suomentaja: Sari Selander

Likekatalogi: Syksy 2013

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Arturo Pérez-Reverte

Kohtalon tango

Mahdotonta rakkautta läpi Euroopan kuohuvien vuosikymmenten

Sorrento, Italia vuonna 1966. Entinen herrasmiesvaras, nykyinen autonkuljettaja Max Costa kuljettaa sveitsiläistä työnantajaansa pitkin Sorrenton kapeita vuoristoteitä. Paluumatkallaan hän huomaa tutunoloisen naisen. Nainen on Mecha Inzunza de Troye.

Max antautuu muistojensa vietäväksi. Maxilla ja Mechalla on yhteinen menneisyys, jota värittävät intohimo, poliittiset myllerrykset ja erilaiset luokkataustat.

Laivamatka Buenos Airesiin vuonna 1928. Max ja Mecha tapaavat ensi kerran tanssin pyörteissä. Max on herrasmiesvaras, salonkitanssija ja gigolo, Mecha nuori ja kaunis seurapiirirouva. Heidän välillään kipinöi heti. Siitä huolimatta heidän tiensä eroavat lähes kymmeneksi vuodeksi.

Nizza vuonna 1937. Max ja Mecha kohtaavat jälleen. Espanjaa repii sisällissota ja Eurooppa on syöksymässä kohti toista maailmansotaa. Tämä kohtaaminen sinetöi heidän kohtalonsa yhteen lopullisesti.

Romaanissa kuljetaan läpi räiskyvien 20-, 30- ja 60-lukujen kahden rakastavaisen kohtaamisten kautta. Espanjan suosituimman kirjailijan uusin romaani on täynnä intohimoa ja seikkailuja.

Kirja julkaistiin Espanjassa marraskuun lopussa ja se on ollut siitä lähtien bestsellerlistojen kärjessä. Tähän mennessä sitä on myyty 170 000 kappaletta.

Arturo Pérez-Reverte (s. 1951) on tunnetuin espanjalainen kirjailija. Hänen romaanejaan on julkaistu yli 50 maassa ja niiden pohjalta on tehty lukuisia elokuvia, esimerkiksi Roman Polanskin ohjaama ja Johnny Deppin tähdittämä Yhdeksäs portti.

Kohtalon tango on oikea saavutus, hyvän mielen romaani.”
El País

Katso myös nämä