Kosminen rakkaus vai suuri saatana?

Tekijät: Risto Isomäki

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2009

ISBN: 978-952-01-0368-2

EAN: 9789520103682

Julkaisija: Into

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Risto Isomäki

Kosminen rakkaus vai suuri saatana?

20 päätöstä ydinvoimasta

Uusia näkökulmia ydinvoimakeskusteluun.

Suomeen rakennetaan parhaillaan maailman suurinta, koeluontoista ydinreaktoria. Samaan aikaan keskustellaan yhden, kahden tai peräti kolmen uuden ydinvoimalan rakentamisesta.

Risto Isomäki esittää 20 kysymystä, joista olisi tärkeää keskustella ennen kuin päätetään, rakennetaanko ydinvoimaloita lisää vai ei. Ydinvoiman vastustajat ja sen kannattajat ovat Suomessa jo kauan sitten ryhmittyneet omiksi leireikseen. Kirja tähtää lukkiutuneen asetelman purkamiseen ja avoimeen energiakeskusteluun.

Al-Qaidan uuden sukupolven johtajat ovat ilmoittaneet suunnittelevansa vuosille 2016–2020 ”apokalyptista sotaa”. Terrori-iskut kohdistuisivat myös ydinvoimaloita vastaan. Myös kysymys sallittujen tritium-päästöjen suuruudesta on tärkeä. Lasten syöpäkuolleisuus on nykyään Saksan ydinvoimaloiden ympäristössä lähes kaksi kertaa normaalia suurempi.

Risto Isomäki on tunnettu tieto- ja tieteiskirjailija. Hänen teoksensa Sarasvatin hiekkaa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2005 ja on käännetty useille kielille.

Katso myös nämä