Laittomat

Tekijät: Tuomas Lius

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2010

ISBN: 978-952-01-0560-0

Likekatalogi: Syksy 2010

Sidosasu: e-kirja

Sarja: Rikos kannattaa

Katso kaikki kirjat kategoriasta: E-kirjat

Tuomas Lius

Laittomat (e-kirja)

Pääosissa KGB:n entinen agentti, piinkova naiskonstaapeli ja hurmaava maalaisrenttu

On kulunut kolme vuotta siitä, kun Julia Noussairin ja Marko Pippurisen muodostama epätodennäköinen kaksikko kohtasi Hakanmerkeissä. Huikean seikkailun innoittamana mies karistelee autokorjaamon pölyt haalareistaan ja pistää pystyyn etsivätoimiston. Yritys hyytyy lähtöruutuun, kun Marko  saa todeta, ettei maailman pelastaminen biologiselta aseelta takaa töitä lama-ajan Suomessa. Ulosottomiehen uhatessa hän ottaa vastaan taksikuskin pestin siskonmiehen firmassa Tohmajärvellä.

Julia on jättänyt poliisin työt ja keskittyy liimailemaan pirstoutuneen elämänsä palasia paikoilleen. Sitten hän tulee sotketuksi häikäilemättömään murhaan. Julia jäljittää murhamiehet Pohjois-Karjalaan ja pyytää Markolta tutkinta-apua.

Rikoksen jäljet johtavat kauas historiaan ja Neuvostoliittoon, jossa KGB on antanut kuolleiden henkilöllisyyksiä kaikkein salaisimmille vakoojilleen – illegaaleille.

Nyt pelikentän vastakkaisella laidalla odottaa häikäilemätön vanhan koulukunnan vakooja, joka jatkaa illegaalien tehtailua ja ammentaa oppinsa KGB:n likaisten temppujen manuaalista. Tässä ottelussa hyvän ja pahan rajat hämärtyvät – kaikki ovat tavalla tai toisella laittomia.

Katso myös nämä