Tekijät: John Waters

Alkuteos: Carsick – John Waters Hitchhikes Across America

Ilmestymiskuukausi: 04 / 2015

Sivumäärä: 336

ISBN: 978-952-01-1138-0

Suomentaja: Tarja Sahlstén

Likekatalogi: Kevät 2015

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

John Waters

Liftari

Saastan kuningas liftaa amerikkalaisten sydämiin

Roskan paavina tunnettu elokuvaohjaaja John Waters pakkaa laukkunsa, ottaa mukaan kyltin, jossa kieltää olevansa psykopaatti, lähtee liftaamaan halki Amerikan ja kirjoittaa matkastaan kirjan. Tuloksena on hykerryttäviä muotokuvia ihmisistä, joita hän valtateillä tapaa – niin loisteliaissa päiväunissaan, pahimmissa painajaisissaan kuin todellisuudessakin.

Ennen lähtöään Waters fantasioi, mikä olisi parasta mitä voisi tapahtua – kyyti suosikkipornotähden kyydissä, seksiä avaruuden muukalaisten kanssa, huumekauppiailta saatu miljoonien rahoitus seuraavaa elokuvaa varten. Ajatuksissa pyörii myös, mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua – joutuminen juopon asehullun panttivangiksi, päätyminen kulttiohjaajia tappavan murhaajan kyytiin ja karmeimpana kaikista Ihmeellinen on elämä -elokuvan pyöriminen kaikkialla nonstopina.

Todellisuus ei kuitenkaan kalpene tarun rinnalla. Watersin kahdeksan päivää kestänyt matka Baltimoresta San Franciscoon tarjoaa hulvattomia kohtaamisia ja lämminhenkisiä tarinoita ylettömän kierolla huumorilla höystettynä.

John Waters (s. 1946) on kulttimaineeseen kohonnut yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, kirjailija ja stand up -koomikko.

Katso myös nämä