LoveLies

Tekijät: Kimmo Miettinen

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2011

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-0663-8

Likekatalogi: Syksy 2011

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Kotimainen kaunokirjallisuus

Kimmo Miettinen

LoveLies

Suomipunkin kummisetä esittää: brittibändin katastrofaalinen Suomen-kiertue

Mitä brittiläinen rockbändi LoveLies tekee Härmässä vuonna 1984? Onko taustalla levymogulien pirullinen suunnitelma, bändin kadonnut inspiraatio vaiko kansainvälinen naimakauppa?

Glamrokkareiden Suomen-kiertue saa Pohjolan sekaisin, kun kulttuurit rytisevät vastakkain bändin maailmanvalloituksen alkumetreillä. LoveLiesin ympärille syntyy puolivahingossa pahamaineisuuden sädekehä. Akuutin hermoromahduksen partaalla horjuva kiertuemanageri raportoi kiertueen vaiheita kriisistä kriisiin ja katastrofista seuraavaan. Studiosessioiden ja takahuoneiden katkuinen stoori rullaa vankalla todellisuuspohjalla.

Miettinen (s. 1958) on Suomen rockbisneksen monitoimimies, joka vaikutti rockskenessä yli kolme vuosikymmentä. LoveLies on hänen toinen romaaninsa. Räväkän
huumorin ryydittämä, rokkipoikain roadtripistä kertova esikoisromaani Pitkäjano ilmestyi 2010. Miettiseltä on ilmestynyt myös teokset Ensimmäiset viisi vuottani Suomi-rockin sekatyöläisenä (1983), Hilse – suomipunkin alku ja juuri (2008) seka AC – takapirujen kuningas (2009).

“Sujuvaa sanailua ja sukkelia ajatuksia rock-elämän tarkoituksesta. (…) LoveLies kannattaa lukea hartaasti ja ajatuksella, sillä kaikkia humoristisia pilkahduksia ei nopealla lukemisella huomaa.”
Rumba

Muut Versiot

Katso myös nämä