Luciferin viimeinen elämä

Tekijät: Rax Rinnekangas

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2013

Sivumäärä: 250

ISBN: 978-952-01-0946-2

Likekatalogi: Syksy 2013

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Rax Rinnekangas

Luciferin viimeinen elämä

Erään elokuvan prosessi

Trillerimäinen kuvaus elokuvan synnystä

Alussa oli idea draamaelokuvasta, jossa paholainen muuttuu ihmiseksi ja päätyy perheenisäksi hyvinvointivaltioon nimeltä Suomi.

Idean tie valmiiksi taiteelliseksi teokseksi vei yli kaksikymmentä vuotta ja oli täynnä arvaamattomia sattumuksia, vastoinkäymisiä ja enteitä. Ohjaaja Rax Rinnekankaan kirja kertoo tästä prosessista trillerimäisen jännittävästi. Samalla teos on kuvaus kosmopoliitin taiteilijan tiestä tinkimättömäksi auteuriksi alalle, jota hallitsee kaupallinen massaviihde.

Luciferin viimeinen elämä -elokuva saa Suomen ensi-iltansa marraskuussa 2013. Päärooleissa ovat Timo Torikka, Minna Haapkylä, Hannu-Pekka Björkman ja Pekka Milonoff. Musiikin on säveltänyt ranskalainen Pascal Caigne.

Teoksessa on näyttelijä, kirjailija Hannu-Pekka Björkmanin esipuhe.

Rax Rinnekangas (s. 1954) on kirjailija ja elokuvaohjaaja. Hän on kirjoittanut useita kaunokirjallisia teoksia, esseekokoelmia ja kuvateoksia sekä dokumentti- ja taide-elokuvia. Valokuvaajana hän on pitänyt yli 50 yksityisnäyttelyä eri maissa. Rinnekangas on saanut muun muassa Valtion valokuvataidepalkinnon (1989), Valtion kirjallisuuspalkinnon (1992), Varsinais-Suomen taidepalkinnon (2003) sekä FIFA:n kansainvälisen taide-elokuvafestivaalin erikoispalkinnon (2007).

Katso myös nämä