Maailma liekeissä

Tekijät: Amy Chua

Alkuteos: World on Fire – How Exporting Free Market Democracy Breeds Ethnic Hatred A

Ilmestymiskuukausi: 05 / 2006

Sivumäärä: 426

ISBN: 952-471-639-9

Suomentaja: Jaana Airaksinen

Sidosasu: nidottu

Sarja: Pystykorva

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Amy Chua

Maailma liekeissä

Globaali markkinatalous, demokratia ja konfliktit

“Loistava… Chua rohkaisee näkemään maailman sellaisena kuin se on, samoin kuin paikkamme maailmassa, kirja on kirjoitettu inhimillisesti ja loistavan älyllisesti.”
– New York Observer

Demokratiaa ja talousuudistuksia tyrkytetään vastaukseksi maailman poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin. Näin tekevät sekä läntinen älymystö että kansainväliset instituutiot. Teoksessaan Chua osoittaa vikoja tässä ajattelussa ja esittää, että suuri osa kolmannen maailman selkkauksista ja konfl ikteista johtuu juuri vapaiden markkinoiden ja demokratian yhdistelmästä. Äskettäin tehty talouksien avaaminen on synnyttänyt hyvinvoivia vähemmistöjä, kun samaan aikaan samoissa maissa demokratian nousu on johtanut enemmistöjen valtaan. Tästä on seurannut yhteen sovittamaton tasapainoilu kohtuuttomien rikkauksien ollessa vähemmistön käsissä samalla kun valtaa pitää köyhä enemmistö.

Chua tuo ongelmat esiin konkreettisten esimerkkien avulla, jotka hän on koonnut mm. Kaakkois-Aasiasta, Etelä- Amerikasta, Afrikasta ja Venäjältä. Kouriintuntuvimpana esimerkkinä Chua kertoo kuinka hänen varakas tätinsä joutui autonkuljettajansa murhaamaksi Filippiineillä.

Amy Chua (s. 1962) on Harvardin yliopistossa kouluttautunut oikeustieteen tohtori, nykyisin Yalen yliopiston professori.

Katso myös nämä