Tekijät: Jan Guillou

Alkuteos: Äkta amerikanska jeans. Det stora århundradet VI

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2018

Sivumäärä: 394

ISBN: 978-952-01-1814-3

Suomentaja: Petri Stenman

Likekatalogi: Syksy 2018

Sidosasu: Pokkari

Sarja: Suuri vuosisata

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Pokkarit

Jan Guillou

Made in America (p)

Suuri vuosisata VI

Lauritzenin sukusaaga etenee 50-luvulle

Eric on kolmannen sukupolven Lauritzen, vauraan teollisuussuvun nuorimmaisia, joka varttuu 1950-luvulla. Samalla kun Ruotsissa valetaan perusta kansankodille, sodasta toipuva maailma kärvistelee ydinsodan uhan alla. Myös idyllinen Saltsjöbaden on rajujen muutosten kourissa, ja samanaikaisesti Amerikasta virtaa aivan uudenlaisia nuorisokulttuurin tuulia. Eric menee täysillä mukaan kaikkeen uuteen: musiikkiin, muotiin ja elokuvaan. Hän onnistuu salakuljettamaan kotimaahansa kiellettyä Coca-Colaa, ja hänestä tulee luokkansa ensimmäinen oppilas, jolla on aidot amerikkalaiset farkut.

Mestarillinen Jan Guillou ammentaa jälleen kerran tarkasta historiantuntemuksestaan mutta tällä kertaa myös omista kasvuvuosistaan. Yksityinen ja yleinen kohtaavat tarinassa vastustamattomalla tavalla.

Jan Guillou (s. 1944) on yksi Ruotsin suosituimmista kirjailijoista ja kulttuuripersoonista. Hän on kirjoittanut nelisenkymmentä kirjaa, joista on suomennettu noin kaksikymmentä. Guilloun huippusuosittu Suuri vuosisata -sarja on myyty kymmeneen maahan, ja Made in America on sarjan kuudes osa.

Muut Versiot

Katso myös nämä