Madonna – elämäkerta (sid)

Tekijät: Lucy O'Brien

Alkuteos: Madonna – Like an Icon

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2008

Sivumäärä: 450

ISBN: 978-952-01-0065-0

Suomentaja: Tanja Falk

Likekatalogi: Syksy 2008

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Lucy O'Brien

Madonna – elämäkerta (sid)

Kaikki popin 50 vuotiaasta mehiläiskuningattaresta!

Itseironisesti rooleilla flirttaileva, mediaa suvereenisti pyörittävä Madonna Ciccone on merkittävimpiä elossa olevia poppikoneita ja mahdollisesti maailman kuuluisin nainen. Myös tanssijana, lauluntekijänä, tuottajana ja näyttelijänä tunnettu kameleonttimainen tähti on puolustanut paikkaansa muusikoiden kärkikaartissa jo yli kaksi vuosikymmentä.

Tuoreessa teoksessa Madonna – Elämäkerta Lucy O’Brien kertoo valovoimaisen laulajan menestystarinan, jossa käänteitä riittää: vaikea lapsuus, villit New Yorkin -vuodet, näyttävät nahkanluomiset, Sex-kirjan nostattama kohu, liittyminen kabbalakulttiin, kiistelty malawilaispojan adoptio ja 2000-luvulla tapahtunut muodonmuutos elegantiksi englantilaisrouvaksi ovat vain muutamia virstanpylväitä tämän kulttuurisen moniottelijan elämässä. O’Brien luotaa Madonnan uraa levy levyltä, elokuva elokuvalta, kiertue kiertueelta ja video videolta ja valottaa siinä sivussa Madonnan yksityiselämää, tähden miehiä ja naisia.

Teoksesta piirtyy monipuolinen kuva asiansa osaavasta, taitavasta esiintyjästä ja bisnesnaisesta, joka tukee muita naisartisteja eikä pelkää nousta barrikadeille tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta. Se luotaa myös Madonnan asemaa homokulttuurissa ja sitä miten moninaisin tavoin Madonna on kyseenalaistanut konservatiivisia ja patriarkaalisia arvoja.

Kirjailija ja toimittaja Lucy O’Brien haastatteli elämäkertaa varten lukuisia Madonnan läheisiä ja työtovereita – muusikoita, tuottajia, tanssijoita ja ohjaajia.

www.madonna.com

Katso myös nämä