Max Cavalera - Muistelmat

Tekijät: Joel McIver

Alkuteos: My Bloody Roots: From Sepultura to Soulfly and Beyond: The Autobiography

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2014

Sivumäärä: 330

ISBN: 978-952-01-0862-5

Suomentaja: Ville Putro

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Joel McIver

Max Cavalera – Muistelmat

Metalli-ikonin veretseisauttava muistelmateos

Max Cavalera on yksi metalliskenen kunnioitetuimmista muusikoista. Hän perusti veljensä Igorin kanssa legendaarisen thrashmetallibändin Sepulturan, josta vastoin odotuksia sukeutui huikea menestystarina ja joka yksinään nosti Brasilian metallin maailmankartalle. Riitaannuttuaan bändikavereidensa kanssa hän jätti Sepulturan ja perusti deathmetallia, thrashmetallia, brasilialaista kansanmusiikkia ja maailmanmusiikkia yhdistelevän Soulflyn, joka sekin kohosi viime vuosikymmenien arvostetuimpien ja kaupallisesti menestyneimpien metallibändien joukkoon.

Musiikissaan aina omia teitään kulkenut metalli-ikoni ei sorru kliseisiin myöskään omaelämäkerrassaan. Hän kertoo siinä vilpittömän avoimesti draamoista, jotka liittyivät eroamiseen Sepulturasta, mykkäkoulusta veljensä ja bändikaverinsa Igorin kanssa, isänsä, poikapuolensa ja tyttärenpoikansa kuolemista sekä taistelustaan päihderiippuvuutta vastaan. Ainutlaatuinen tarina huikaisee kuilujensa syvyydellä ja huippujensa kirkkaudella.

Max Cavalera (s. 1969) on brasilialainen laulaja-kitaristi, joka on vaikuttanut Sepulturan ja Soulflyn lisäksi veljensä Igorin kanssa perustamassaan Cavalera Conspiracyssä ja hevimetallibändi Nailbombissa.

Joel McIver (s. 1971) on kirjailija, muusikko ja rocktoimittaja, joka on julkaissut parikymmentä rockkirjaa.