Mies joka keksi Manhattanin

Tekijät: Ray Loriga

Alkuteos: (El hombre que inventó Manhattan)

Ilmestymiskuukausi: 07 / 2007

Sivumäärä: 200

ISBN: 978-952-471-773-5

Suomentaja: Päivi Paappanen

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Ray Loriga

Mies joka keksi Manhattanin

VIILTÄVÄN HUUMORIN SÄVYTTÄMIÄ TARINOITA MANHATTANILAISTEN USKOMATTOMISTA KOHTALOISTA.

Kaupungit, joista unelmoimme ja joita kaipaamme, ovat ennen kaikkea mielikuvituksen luomuksia. Myös Ray Lorigan Manhattan on hänen henkilöhahmojensa mielikuvien Manhattan.

Teos koostuu erilaisista elämäntarinoista, jotka limittyvät paikassa ja ajassa. Se juoksuttaa näyttämölle kuuluisan televisiokoomikon, omituisissa olosuhteissa päivänsä päättävän pianokauppiaan, korealaisten kaksosten riivaaman varakkaan asianajajan, kolmikymmenluvulla kuolevan gangsterin, Hudsonjoen hait ja kaksi romahtavaa tornia.

Risteytyessään tarinat muodostavat omintakeisen kuvan unelmien ja kuvitelmien Manhattanista. Ilmeikäs kieli, kerronnan kiihkeä rytmi, nokkelat ratkaisut ja merkityksentäyteiset yksityiskohdat tekevät teoksesta kirjallisen merkkitapauksen.

Madridilaissyntyinen Ray Loriga (s. 1967) on yksi Espanjan kirjallisuuden uusista äänistä. Häntä on verrattu niin Camusiin ja Conradiin kuin Bukowskiin, Burroughsiin ja Ballardiinkin, ja hänen teoksiaan on käännetty useille kielille. Suomessa Loriga on palkittu Tähtivaeltaja-palkinnolla parhaasta vuonna 2002 ilmestyneestä scifikirjasta. Loriga on myös ohjannut omaan kirjaansa perustuvan elokuvan ja oli mukana käsikirjoittamassa Almódovarin elokuvaa Lihan värinä.

Like on julkaissut Lorigan teokset Kameleontti (2003) ja Tähtivaeltaja-palkinnon saaneen Tokio ei välitä meistä enää (2002).