Miles Davis

Tekijät: Ian Carr

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2002

Suomentaja: J. Pekka Mäkelä, Jukka Jääskeläinen

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Ian Carr

Miles Davis

Miles Davisin versiot jazzin klassikoista, eli standardeista, ja hänen omalaatuiset sävellyksensä ovat edelleen jazzin tunnetuinta kärkeä ja soittolistojen huipulla. Ilman Milesin perusteemojen hallintaa ei yksikään muusikonalku saa jazzopintojaan valmiiksi.

Tätä kirjaa ei kuitenkaan ole tehty ainoastaan jazziin perehtyneille asiantuntijoille, vaan kenelle tahansa diggarille. Carr kertoo Milesin elämän ylä- ja alamäet, uran alun ja kiihkeän bebop-vaiheet, lopuksi keskittyen Milesin hohdokkaaseen funkahtavan fuusiomaiseen loppurutistukseen.

Kirjailija Ian Carr on brittiläinen trumpetisti, joka keikkailee paljon itsekin. Hän on aiemmin kirjoittanut myös pianisti Keith Jarretin elämäkerran.

“Carrilla on miellyttävä tapa tehdä eräänlaisia kertauksia ja tiivistyksiä lukujen loppuihin. Näin lukijat saavat käyttöönsä koordinaatit, joilla kahlata seuraavat luvut läpi eksymättä ja hukkumatta”
– Marko Niemelä, Lapin Kansa

“Musiikillinen tarina ja analyysi soljuvat sulassa sovussa yksityiskohtaisen elämänkulun kanssa ja levytyksiä koskevat tiedot lukija voi poimia tämän lomasta.”
– Mira Kalalahti, Taiteen Maailma